Ücretsiz Forum Sitesi Nasıl Kurulur ? 6 Aşamada Forum Sitesi Kurun Ve Para Kazanın

     Günümüzde çok popülerlik kazanan forum siteleri hepimizin hayatında yer alıyor . Herhangi bir problemimiz olduğunda cevabını bu sitelerde arıyoruz. Yardımlaşma amaçlı olan bu web sayfaları çoğu insan için çok faydalıdır. Kullanıcıların kendi konularını açmalarından dolayı içerik kısmı site yazarlarından çok bir sorunu olan kullanıcı tarafından yapılıyor. Forum sitesini kurduğunuzda ve ilk konularınızı kendiniz açtığınızda sitenize trafik oluşmaya başlayacaktır. Forum sitelerinin en önemli hususu site trafiğidir çünkü site trafiği ne kadar artarsa kullanıcılar o kadar çok sorunları hakkında konu açarlar ve o sorun hakkında bilgi sahibi olan kullanıcılar da konu içeriğine çözüm eklemesi yaparlar , bu sayede site trafiğiniz ve kullanıcı sayınız gün geçtikçe artar. Bu makalede size nasıl forum sitesi oluşturabileceğinizi anlatacağım.



        1. İsim Belirleme

    Forum sitenizin ismini belirleme süreci çok önemlidir çünkü sitenize giren kullanıcıların sitenizin ismini aklında tutabilmelidir ki başka bir sorunu olduğunda da sitenizin ismi ilk aklına gelen olmalıdır. Özgün bir isim bulun ki siteniz arama motorlarında aratılırken kolaylıkla bulunabilsin. İsim belirlerken domain kontrolü yapmayı da kesinlikle unutmayın.


        2. Hosting (Depolama)

    Sitenizi kurabilmeniz için öncelikle bir hostinginiz olmalıdır. Hosting ücretleri aylık olduğundan ve sitenizi yeni açacağınız için ilk aşamalarda ücretsiz hosting servislerini kullanmanız tavsiyemdir. Ücretsiz hosting sağlayıcı kullanarak sitenizi tamamen oluşturduktan sonra ücretli bir hostinge geçiş yapabilirsiniz. Ücretsiz hosting sağlayıcı olarak en çok kullanılan sitelerden biri İnfinity Free 'dir , bu siteden ücretsiz bir hosting oluşturup ilk forum sitenizi buradan oluşturmanızı tavsiye ederim.

        3. Domain (Alan Adı)

    Tüm sitelere ulaşılmasında gerektiği gibi forum sitenize de kullanıcıların ulaşabilmesi için bir domaininiz olması gerekmektedir. Domain için hosting için de kullanabileceğiniz İnfinity Free sitesi üzerinden ücretsiz uzantılı bir domain kullanabilirsiniz. Ücretsiz hizmetleri ilk kurulum aşamalarında kullanabilirsiniz fakat sitenizi aktif edeceğiniz zaman özel bir domain almanız kesinlikle şarttır. 


        4. Forum Sitesi Scripti 

    Çoğu forum sitesinin de kullandığı gibi MyBB altyapılı bir forum kurmanız size tavsiyemdir . MyBB size ücretsiz olarak altyapısını sunuyor bu altyapıyı MyBB'nin kendi sitesinden bulabilirsiniz . Bu dosyaları hostinginize aktardıktan sonra bağladığınız domain adresine giriş yapın ve karşınıza çıkan basit kurulum aşamalarını tamamlayın . Burada kafanıza takılacak kısım veritabanı kısmı olacaktır. Bunun için de İnfinity Free üzerinden MySQL Veri Tabanı kısmına girip bir veri tabanı oluşturuyorsunuz. Size verilen veri tabanı linkini kurulum aşamasındaki localhost yazan kısmına yapıştırmanız gerekmektedir. Bu aşamaları tamamladıktan sonra forum siteniz aktifleşmiş olacaktır . Admin panelinize giriş yapmak için www.alanadınız.com/admin sitesine girmeniz gerekmektedir.


        5. Tema (Şablon)

    Tema , forum siteniz için en önemli konulardan biridir . Eğer temanız kullanıcı dostu olmazsa kullanıcılar istedikleri içeriklere ulaşmakta zorluk çekerler ve sitenizi terk ederler bu yüzden basit kullanılabilen bir tema tercih etmeniz önemlidir. Forum sitenize tema bulmak için google üzerinden MyBB ücretsiz temalarına göz gezdirebilirsiniz . Temayı sitenize kurmak için FTP üzerinden site dosyalarının içerisine tema dosyalarını yükleyin ve xmls 'i admin paneliniz üzerinden tema yükle diyerek sayfanıza yükleyin . 


        6. Para Kazanma

    Sitenizden para kazanabilmeniz için 2 ay boyunca sitenizin aktif kullanılmasına özen gösterin . Sitenizin trafiğini arttırmaya çalışın ve kullanıcıların açtıkları konulara gerekli cevapları kendiniz vermeye çalışın çünkü ilk aşamada kullanıcıların sorularına çok fazla yanıt gelmeyecektir. İnter üzerinden çözümü kolay bulunamayan konuları sitenizde kendiniz açın ve yanıtını da araştırarak sorunun çözüm yolu olarak yanıtlayın. Haber sitelerinde de olduğu gibi forum sitelerinde de para kazanma kaynağı reklam gösterimidir. Reklam gösterimi için ilk hedefiniz adsense olmalıdır , adsense onay alabilmeniz için sitenizde çalışmayan herhangi bir aksam olmamalıdır ve sitenizdeki ziyaretçilerin kendi konularını açmaya başlamış olması ve diğer kullanıcıların da bu konulara cevap vermiş olmaları gerekmektedir. Yani forum sitenizin kendi kendine aktif olmasını sağlamanız gerekmektedir. Bu aşamaları tamamladıktan sonra adsense onayına gönderdiğinizde ilk aşamada onay almanız biraz zor fakat gelecek ret cevabının sebeplerini çözerek birkaç kere denediğinizde siteniz onaylanacaktır. Eğer daha kısa sürede bir gelir elde etme hedefiniz varsa adsense alternatifi reklam göstericilere başvurabilirsiniz . Diğer sitelerden onay almanız daha kısa sürecek ve daha kolay olacaktır. 


    Eğer bu aşamaları tamamladıysanız forum siteniz oluşmuş olacaktır ve para kazanmaya başlayacaksınızdır. Gelirinizin yüksek olabilmesi için ilk aşamalarda sık çalışmanız ve pes etmemeniz gerekmektedir. Zamanla sitenizin trafiği de artacaktır ve her kullanıcı karşılaştıkları sorunların cevabını sitenizde bulmaya başlayacaktır bu da sitenizin trafiğini ve kullanıcı sayınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad