Popüler Bilgisayar Oyunu Fortnite İOS'a Geliyor!

 Epic Games, Fortnite ve oyun mağazası iOS kullanıcılarına erişilebilir olacak. İşte detaylar...


Bilindiği gibi, Apple, 2020 yılında Epic Games Store'u App Store'dan kaldırdı çünkü uygulamada kendi ödeme yöntemlerini kullanarak kuralları ihlal etti. Teknoloji dünyasında bu adım çok tartışıldı. Mahkemeye taşındı.

Mahkeme, Apple'ın birçok konuda lehine kararlar verdi. Ancak geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Yasası nedeniyle teknoloji devi önemli değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Bu değişiklikler, Epic Games Store'un App Store'a geri döneceğini belirtti. Fortnite, mağazada iOS kullanıcılarına da sunulacak. İşte ayrıntılar...


Epic Games Store ve Fornite, İOS'a Yeniden Geliyor.!

Bugün Epic Games'in resmi web sitesi, 2024'e yönelik planlarını duyurdu. Şirket, Epic Games Store uygulamasını Avrupa'da iOS üzerinde yayınlamak için yakın zamanda geliştirme çalışmalarına başlayacaklarını belirten bir duyuru yayınladı. Herhangi bir net tarih verilmedi. Bu mobil mağazadan Epic Games'in İsveç şirketi sorumlu olacak. Bu şirket üç stüdyodan ve 60 çalışandan oluşuyor.

Peki bir oyunu Epic Games Store'un iOS uygulaması aracılığıyla satın almak mümkün mü? Bu konuyla ilgili net bir açıklama olmasa da, oyun satın alınabilir. Fortnite gerçekten nasıl tanıtılacak?

GeForce Now şu anda Fortnite oynamanızı sağlıyor. Bilmeyenler için GeForce Now, NVIDIA tarafından sağlanan ve uzaktaki güçlü bir bilgisayara bağlanarak oyun oynamayı mümkün kılan abonelik tabanlı bir hizmettir.

Ancak Apple yasaları nedeniyle GeForce Now App Store'da yoktu. Bu hizmet, şirketin yapması gereken düzenlemelerle birlikte yakın zamanda iOS ve Android cihazlarında kullanılacak. Bu, GeForce Now ile Fortnite oynamanızı mümkün kılıyor. Ek olarak, erişmek için bir abonelik ücreti ödemeniz gerekecek. Bu nedenle, oyun App Store'da ücretsiz olarak yayınlanmayacak.


Apple, Avrupa Birliği üyesi ülkeler için yasaları oluşturdu. Bu nedenle, Epic Games Store'un mobil uygulaması Türkiye'de kullanılamayacak gibi görünüyor. Bu aynı şekilde Fortnite için de geçerlidir. Bu düzenlemelerin kapsamı genişletilirse farklı bir durum ortaya çıkabilir.


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad