Microsoft, PC oyunları için Windows 11'in yeni sürümüne Nvidia DLSS özelliğine karşı bir özellik geliştiriyor.

    Microsoft, PC oyunları için Windows 11'in yeni sürümüne Nvidia DLSS özelliğine karşı bir özellik geliştiriyor. Windows 11'in en yeni test sürümleri, bu özelliği "desteklenen oyunların gelişmiş ayrıntılarla daha sorunsuz oynamasını sağlamak için yapay zekayı kullanma" olarak tanımlar.



Windows 11 için Microsoft tarafından geliştirilen DLSS özelliği


    Oyunları geliştirmek ve kare hızlarını ve görüntü kalitesini iyileştirmek için yapay zekayı kullanan Nvidia'nın Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) teknolojisine benzer bir özellik ortaya çıktı. FSR ve XeSS, Intel ve AMD tarafından da sunulan benzer teknolojilerdir. PC oyunlarında bu teknolojiler son zamanlarda oldukça popüler hale geldi.

Microsoft, yeni süper çözünürlük özelliğinin tam olarak nasıl çalışacağı veya özel donanım gerektirip gerektirmeyeceği henüz resmi olarak duyurmadı. AMD'nin FSR'si ve Intel'in XeSS'si, kendi GPU donanımları tarafından desteklenirken, Nvidia'nın DLSS'si RTX serisi grafik kartlarındaki tensör çekirdeklerinden yararlanıyor.

Microsoft ayrıca Windows 11 için yeni bir renk yönetimi özelliği geliştiriyor. Özellikle HDR kullanan en yeni OLED monitörler için faydalı olacağı tahmin ediliyor.

Renk yönetimi, yaklaşan değişikliklerle birlikte Windows 11'in ana ekran ayarları alanına entegre edilecektir. Bu, PC kullanıcıların sRGB ve DCI-P3 renk profillerini ayarlamasına olanak tanıyacaktır. Buna ek olarak, bu farklı renk profillerini otomatik olarak kontrol edecek yeni bir özellik eklenmiştir.

Microsoft, renk yönetimi özelliğinin "Otomatik renk yönetimi, uygulamalarınızın ve diğer içeriklerinizin bu ekranda doğru renklere sahip olmasını sağlar" şeklinde bir açıklama yayınladı. Bununla birlikte, Windows 11 kullanıcılarının gama eğrilerini kolayca değiştirmesine izin verip vermeyeceği bilinmiyor. Microsoft, yeni özelliğin Windows HDR desteğini desteklemesine neden olmuş olabilir. Ek olarak, sistem genelinde etkinleştirilirse masaüstü deneyimi zayıf olabilir.




Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad