Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler 150 bin TL krediye başvurabilecek? (Yaş şartı)

 Başvuru tarihinin ve şartlarının yanı sıra evlilik kredisinin ayrıntıları da açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklamayı yaptı. Peki evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak ve kimler 150 bin TL'lik krediye başvurabilecek?


    150 bin TL'lik bir evlilik kredisi kampanyasının ayrıntıları açıklandı. Deprem bölgesinde faizsiz evlilik kredisi için başvurular 15 Şubat'ta başlayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili açıklamayı yaptı.




Başvurular ne zaman başlayacak?

    Bakan Göktaş, deprem bölgesinde ilk kez uygulanacak olan Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacaklarını belirtti. 



Yaş Şartı Açıklandı

    Göktaş, "Yaş gruplarına ilişkin incelemeler yapıldı. Fondan yararlanmak isteyen gençlerin 18 ila 29 yaşları arasında veya 30 yaşından gün almamış olmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, yeni evlenecek gençlere Aile ve Gençlik Fonu tarafından 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği ve 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde uygulanacağı belirtildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad