Blogger'da Haber Sitesi Kurmak Ve Para Kazanmak

     Google'ın blog oluşturma platformu olan Blogger üzerinden ücretsiz bir şekilde nasıl haber sitesi kurabileceğinizi anlatacağım. İşte detaylar...



    Blogger , web sitesi oluşturmak için ulaşabileceğiniz en kolay yoldur. Herhangi bir kodlama bilginiz olmasa da Blogger üzerinden bir haber sitesi oluşturabilirsiniz . Size 7 adımda Blogger üzerinden nasıl haber sitesi oluşturabileceğinizi ve bu siteden nasıl gelir elde edebileceğinizi anlatacağım.


       1. Google Hesabı  Oluşturmak


        İlk aşamamız Blogger'a kayıt olabilmeniz için bir Google hesabı oluşturmak. Eğer mevcut olarak kullandığınız bir Google hesabınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Hesabınızı oluşturduktan sonra veya mevcut bir hesabınız varsa Blogger ' a hesabımız ile giriş yapıyoruz. 



        2. Yeni Blog Oluşturmak 

    Blogger üzerinden oturumunuzu açtıktan sonra bloğunuzu oluşturun diyerek yeni bloğumuzu oluşturuyoruz . Sitenizin isminin ne olacağını ve siteniz için blogspot.com uzantılı domaininizi yazdıktan sonra bloğu oluştur diyoruz.





        3.Tema (Şablon) Seçmek

    Tema ve şablonunuz siteniz için en önemli noktalardan biridir. Sitenize girecek olan kullanıcıları sitede daha uzun süre tutabilmek ve ilgilerini çekebilmek için çok karışık olmayan ve görüntüsü güzel olan temalar tercih edin. Haber siteniz için internette ücretli veya ücretsiz tema seçenekleri bulabilirsiniz . Blogger temaları olarak arattığınız zaman kolayca ulaşabilirsiniz. Temanızın seo uyumlu bir tema olmasında dikkat edin . Kategorilere kolayca ayrılabilir ve kullanıcı dostu olması da sitenizden para kazanmanız konusunda önemli noktalardır. Satın aldığınız veya ücretsiz olarak kullanacak olduğunuz temayı sitenize kaydetmek için tema sayfasına gelip özelleştir butonunun yanında bulunan ok işaretine tıklayarak geri yükle diyoruz ve temamızı seçiyoruz . 

        4. Sayfa Düzeni

    Ziyaretçileriniz için sayfanızın düzeni çok önemlidir. Ziyaretçiyi sitenizde tutmak için kolay bir kullanım sunmanız gerekir , eğer ziyaretçi sayfanızda ulaşmak istediğini kolayca bulamazsa sitenizden hemen ayrılacaktır. Temanızın sayfa düzenini "düzen" sayfasına girerek ayarlayabilirsiniz. İçerikleriniz için kategoriler oluşturun. Ziyaretçiler kategoriler üzerinden istedikleri makalelere kolayca ulaşabilmelidir. Sayfanıza içerik arama kısmı eklemeyi de unutmayın.

        5. İçerikler
    
    Haber sitesi kurmanın en zor kısmı içeriklerdir. Haber sitenize düzenli olarak içerik ekleyerek kendi ziyaretçi kitlenizi oluşturmanız gerekmektedir. İçerikleriniz özgün ve yaratıcı olmalıdır. Eğer ekleyecek içerik bulamıyorsanız forum sitelerini inceleyerek kullanıcıların cevap alamadığı sorunlar hakkında makaleler hazırlayabilirsiniz . 

        6. Para Kazanmak 

    Bir haber sitesinde para kazanmanın yolu sitedeki reklamlardır. Öncelikle karar vermeniz gereken konulardan biri hangi reklam gösterici şirket ile çalışacağınızdır. Bu konuda ilk tercihiniz kesinlikle adsense olmalıdır. Adsense onay süreci zor olsa da gelirinizin en yüksek olacağı platformdur . Adsense'den onay alabilmek için en az 20 adet özgün makale girmiş olmanız gerekmektedir ve bu makalelerin seo uyumlu ve özgün olmaları lazım . Sitenizin en az 2 aydır aktif olması gerekmektedir. Adsense'den blogspot.com uzantısı ile onay almanız özel domaine göre oldukça zordur fakat imkansız değil , biraz araştırma yaparsanız blogspot.com uzantısı ile onay almış siteler bulabilirsiniz fakat size tavsiyem özel bir domain almanızdır. Eğer adsense yerine farklı bir reklam verenin reklamlarını yayınlamak isterseniz daha kolay bir şekilde onay alabileceğiniz reklamstore, admatic gibi markalara da göz atabilirsiniz , bu markaların gelirleri adsense ' e göre daha düşük olacaktır fakat onay süreçleri daha kolaydır. 


        7. Son Aşama

    Bu 6 adımda sitenizi oluşturduysanız sitenize eklemeniz gereken son birkaç şey kaldı. Blogger - sayfalar kısmından ; hakkımızda , gizlilik politikası , çerez politikası ve iletişim sayfalarını da sitenize eklemeniz gerekmektedir. Eğer sosyal medya hesaplarınız var ise bunları da sitenize eklemeyi kesinlikle unutmayın .



    Eğer bu adımları tamamladıysanız bir haber siteniz olmuş demektir. Sitenizdeki eksik kalan şeyleri zamanla kendiniz de tespit edeceksiniz. Unutmayın en önemli konunuz içeriklerinizdir. İçeriklerinizi özgün ve faydaları bilgiler olarak hazırlarsanız zamanla hak ettiğiniz tıklanma sayılarına ulaşacaksınızdır. 
    


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad