Yaşlı ve engelli aylığına yeni zam

     Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş , sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50'ye yakın artışa gidildiğini açıkladı. İşte detaylar...


    Göktaş , yaptığı açıklamalarda , ocak ayı memur maaşı katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki ücretlerde düzenlemeye gidildiğini belirtti. 


    "Türkiye Yüzyılı'nda toplumu hedefleyen sosyal hizmet ve yardımların kapasitesini iyileştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Göktaş , ortaya çıkacak yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerini bildirdi.


    Geçen Sene 116,2 Milyar TL Evde Bakım Yardımı

    Engellilerin kendi sosyal çevrelerinden ayrılmadan , aileleri ve yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına vurgu yapan Göktaş , bu kapsamda Evde Bakım Yardımı uygulamasına hayata geçirdiklerini vurguladı. 

   " Ayrım Yok "

    Bireyin , ailenin ve toplumsal değerlerin korunmasına , güçlendirilmesine ve geliştirilmesine yönelik bütüncül ve adil sosyal hizmet modellerini uygulamaya devam edeceklerine dile getiren Bakan Göktaş, şunları söyledi :

    "Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz. Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Yapılan yeni düzenleme sonrasında şubat ayından itibaren sosyal yardım programlarımızın aylık ödemeleri artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad