Yaz saati uygulaması kalkacak mı ? Tüm detaylar...

  2016 yılından itibaren hayatımızda olan kalıcı yaz saati uygulamasının iptali için kanun teklifi verildi. Eğer kabul edilirse yıllardır tartışılan konuda sona gelinecek. 



Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK , kalıcı yaz saati uygulamasının enerji tasarrufu sağlayacağını belirtmişti.


Yıllardır konuşulan konu son günlerde tekrardan gündeme getirildi. İşe veya okula giden vatandaşların karanlıkta gitmek zorunda kalması büyük tepki topladı . Dönemin bakanının söylediği beklenen enerji tasarrufu sağlanmadı. Bir milletvekili , konuyla ilgili harekete geçerek mecliste konuyu tekrardan gündeme getirdi. 


Milletvekili Jale Nur SÜLLÜ , konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı :


"Öğrencilerin karanlıkta okula gidip yine karanlıkta evlerine dönmeleri güvenlik yönünden riskler, derslerindeki verimlilikleri ve gelişimleri yönünden olumsuzluklar içermektedir. Yine, özellikle çalışan kadınlar da işe karanlıkta gidip karanlıkta eve dönmek zorunda kalmaktadır. Türkiye'nin saat dilimi, Avrupa ülkeleri ile özellikle ticari ve ekonomik uyum avantajımız göz önüne alınarak yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi için gereken adımların atılması gerekmektedir."


Kalıcı yaz saati uygulamasından önce ikili sistem kullanılmaktaydı. Bahar geldiği zaman saatleri 1 saat ileriye alır, gün ışığından daha fazla yararlanma imkânı yakalardık. Kış mevsiminde de saatleri 1 saat geri alır, gün doğumu itibarıyla işe veya okula giderdik. Ancak kalıcı yaz uygulaması ile hep daha erken saati yaşamaya başladık ve bu da kış mevsiminin yaşandığı dönemlerde, karanlıkta kalkmamıza neden oldu. 


Birçok vatandaşın desteklediği bu uygulamanın iptali TBMM'de nasıl karşılanacak?

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad