Gemlik Depremi İstanbul Depremini Tetikledi Mi ? Merkez Üssü Gemlik Körfezi Olan , Marmara Denizinde Gerçekleşen Depremin Detayları

 Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. 3 dakika sonra da aynı yerde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.





Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.


Deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Bilecik ve Sakarya'da da hissedildi.


AFAD'ın sosyal medya hesabından da depreme ilişkin açıklama yapıldı.


Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." 


Gelişmelerin yakından takip edildiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.


İstanbul Valisi "Bize ulaşan ihbar yok ifadelerini kullandı."


Depremde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 


Jeofizikciler yaşanan depremin İstanbul' da gerçekleşecek olan depremle bağlantısının olmadığını söyledi. 



NACİ GÖRÜR Deprem İle İlgili Açıklamalarda Bulundu


Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir değerleme yapan Prof. Dr. Naci Görür şunları söyledi:


"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında.Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz.


Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir.  Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı . 


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad