Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak ? Son Toplantı Ne Zaman? Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

     Asgari ücret ne zaman açıklanacak ? Asgari ücret ne kadar olacak ? Asgari ücret artışı ne zaman olacak ? Geçen sene asgari ücret ne zaman açıklandı? Zamlı asgari ücret ne zaman alınacak ? Bu sorular milyonlarca çalışanın gündeminde , asgari ücretli çalışanlar soruların cevaplarını merak ediyorlar ve bu konuyu gündeme taşıdılar. İşte detaylar...





    Görüşmeler Sürüyor

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu , 2024 yılında geçerli olacak net ve bürüt asgari ücret rakamını belirlemek için görüşmelerine devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde 2. asgari ücret belirleme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklama yapan Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, bu hafta içerisinde tekrardan bir araya gelerek bir toplantı daha yapılacağını ifade etti. İşçi , işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu , 3. toplantı için tekrardan bir araya gelecek.


  

  Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

    Ramazan Ağar açıklamasında " Yine herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. Görüşmelerimiz devam edecek. Bakanımız bugünkü toplantıda yoktu. Çalışma Genel Müdürüyle birlikte hükümet, TÜİK, Maliye ve işverenlerin görüşleri alındı. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın görüşleri alındı. Şu anda bir sonuç yok, tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içinde mutabakata varılarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Rakam belli olmadığından birşey söyleme imkanımız yok. Zaten geçim şartları belli, asgari ücretle çalışanların geçinemediği belli. Ev kirası, elektrik, su parasını ödeyemediklerini biliyoruz. Büyükşehirlerde 10 bin liradan aşağı ev kirası yoktur. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Alım gücünü düşünerek markette nasıl alışveriş yapacak, haftada bir defa restorana gidebilecek mi? Bunlara pek imkan olmadığı görünmekte. Hükümet ve işveren bu konuda yaklaşımları iyi olursa tahmin ediyorum üçlü mutabakatla sonuca gideriz diye düşünüyorum. Rakam ortada yok, o neden biz bunu daha detaylı şekilde görüşerek bir sonuca gitmeyi kısa zaman içinde düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


Yüzde (%) 35'lik zamda asgari ücret 15.632TL (ONBEŞBİNALTIYÜZOTUZİKİTÜRKLİRASI)

Yüzde (%) 40'lik zamda asgari ücret 15.962TL (ONBEŞBİNDOKUZYÜZALTMIŞİKİTÜRKLİRASI)

Yüzde (%) 45'lik zamda asgari ücret 16.532TL (ONALTIBİNBEŞYÜZOTUZİKİTÜRKLİRASI)

Yüzde (%) 50'lik zamda asgari ücret 17.103TL (ONYEDİBİNYÜZÜÇTÜRKLİRASI)

Yüzde (%) 55'lik zamda asgari ücret 17.673TL (ONYEDİBİNALTIYÜZYETMİŞÜÇTÜRKLİRASI) olacak.


    2023 Yılında Asgari Ücret Ne Zaman Açıklandı?

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu , 2023 yılı için yapılacak asgari ücret belirlemesini 22.12.2022 tarihinde yapmıştır. 


    Zamlı Asgari Ücret Ne  Zaman Alınacak?

Asgari ücretin zamlı olarak ne zaman alınacak? Asgari ücreti zamlı olarak alınacak tarih net olmamak ile birlikte 2024 yılının ilk çalışma ayının dolmasıyla birlikte alınacaktır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad